Cost management: Ikke la uforutsette IT-kostnader sprenge budsjettet

Posted by Monica Kvaale on Mar 28, 2022 11:30:57 AM

 

Når man som bedriftseier har ansvaret for sin egen IT, har man også selv ansvar for alle problemene. Servere må holdes ved like, man må ta sikkerhetskopier, noen ganger blir ting ødelagt enten ved et uhell eller på grunn av manglende kompetanse.

 

Cafe_A4A3861_2_sh_web_lowres
 
 

For mange kan slike uforutsette IT-hendelser bli svært dyre. Samtidig er det ingen vei utenom. Virksomheten må kunne lagre data sikkert – om produkter, partnere, kunder og ansatte – for å kunne fungere. På samme måte har medarbeiderne behov for stabile IT-systemer for å kunne være effektive. Med en solid skyløsning vet man hvor store driftskostnadene for IT vil være fremover.

 

Det fine med å ha virksomhetens data i skyen, er at man ikke behøver å tenke på de vanlige vedlikeholdsoppgavene:

 

  • · Backup av data – Med en skybasert løsning er man ikke lenger sårbar for maskinvarekrasj. Dataene er sikkerhetskopiert på flere forskjellige servere rundt omkring, og derfor er man sikret mot lokale svikt.

 

  • · Manglende kapasitet - På samme måte som fysiske arkiver vokser, vokser også de virtuelle arkivene over tid. Kapasitetsproblemer kan skyldes akkumulering over tid eller at selskapet har ekspandert. Med et gammeldags on-premise oppsett må man bruke tid på å undersøke kostnadene forbundet med innkjøp av ny hardware og estimere hvor mange timer det vil ta å sette opp det hele. Med en skyløsning er det enkelt å tilpasse abonnementet – prisen er kjent på forhånd, og man kan skalere uten overraskelser på IT-fronten. Dette sikrer virksomheten en høy grad av fleksibilitet, uansett om man vil oppgradere abonnementet eller nedskalere forbruket.

 

  • · Rutinemessige sikkerhetskontroller – I våre dager er det spesielt viktig å være på forkant når det gjelder IT-sikkerhet. Etter hvert som verden blir stadig mer digitalisert, utvikler kriminelle hele tiden nye måter å lure til seg folks verdier på online. Med en skyløsning som Microsoft Azure har man verdens beste IT-sikkerhetseksperter i ryggen. De jobber kontinuerlig proaktivt med å gjøre livet vanskeligere for nettsvindlere og cyberkriminelle.biztek-banner-image

Kort sagt – Ingen stygge overraskelser.

 

Vil du vite mer om hvordan du kan få kontroll over kostnadene for IT? Bestill en gratis konsultasjon med en av våre digitale rådgivere i dag og få konkret hjelp til å flytte til skyen!

 

Bestill en gratis konsultasjon her

 

 

 

Topics: Business